© Valling.com

Rågbröd med makrill

Direkt efter att du tränat är det en bra idé att äta något – helst redan under den första timmen.

26 maj 2010

Varför: Du får en optimal blandning av kolhydrater och proteiner om du kombinerar bröd och fisk. Makrillen har den extra fördelen att den innehåller en massa n-3-fettsyror, som fungerar inflammationshämmande och därför kan lindra träningsvärk i leder och senor. Med makrill i tomatsås får du dessutom i dig ämnet lykopen som stärker immunförsvaret.

Hur mycket: Det behövs två normal skivor rågbröd och 60 gram makrill - eller 80 gram om den är blandad med tomat - för att täcka ditt behov.

Näringsinnehåll: 361 kcal, 17 gram protein, 14 gram fett, 47 gram kolhydrat, 8 gram kostfibrer.

Alternativ: Andra typer av bröd. Makrillen kan ersättas av sill eller lax.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: