mand spiser køkken salat peberfrugt olie grøn tallerken frisk
© Colourbox

Fem vanliga kostfällor

Låt inte kosten förstöra din träning. Vi tipsar om hur du undviker de fem vanligaste kostfällorna i samband med att du tränar.

28 februari 2012 av Martin Kreutzer

Så länge stannar maten kvar

Våra magar arbetar lite olika, men som tumregel stannar maten kvar i ungefär så här många timmar:

  • 6 timmar: Rökt makrill, lax, ål och annan rökt och fet fisk. Nötter som hassel- och valnötter.

  • 5 timmar: Torkade bönor, brysselkål, blomkål, broccoli och de flesta andra former av kål. Rökt kött.

  • 4 timmar: Kraftiga spannmålsprodukter, t.ex. fullkornsbröd och fullkorns pasta, råris, rött kött och fet fisk (som inte är rökt). Russin och annan torkad frukt.

  • 3 timmar:Finare spannmålsprodukter, t.ex. ljust bröd och vanlig vit pasta. Fågel, vit fisk och grönsaker som ärter och paprika. Skyr, grekisk yoghurt och t.ex. Kesella.

  • 2 timmar: Frugt, almindelig yoghurt, salat og agurk. Almindeligt knækbrød, mager fisk, bagt kartoffel og pasta.

  • 1 timme: Små mängder av de livsmedel som vi beskriver vid 2 och 3 tim – t.ex. övermogna bananer och franskbröd med marmelad.

  • 0 timmar: Pyttesmå mängder av 2–3-timmarskosten, sportdryck, geléer eller lättsmälta energikakor. Juice utspädd med vatten.

Tema

Kanske är du nyfiken på ...

Läs också

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: