Dricka, äta, dricka, äta ... Pete Kostelnick löpte 13–14 timmar varje dag i sex veckor under sitt rekordlopp från San Francisco till New York City.

13 000 kalorier: se ultralöparens EXTREMA kost

Så mycket åt Pete Kostelnick varje dag i sex veckor under sitt rekordlopp tvärs över USA.

7 november 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

I oktober satte den 29 årige ultralöparen, Pete Kostelnick, rekord i att löpa snabbast tvärs över USA. De 493,6 mil tillryggalade han på 42 dygn, vilket motsvarar 11,6 mil per dygn. En sådan insats kräver energi - massor av energi - och därför tvingades Pete Kostelnick varje dygn äta lika mycket som fem storvuxna män. Men hur lyckas man det samtidigt som man lägger 12–13 timmar per dygn på att löpa och också på att sova? Vi har tittat närmare på Pete Kostelnicks dygnsrutiner under hans löprunda tvärs över USA.

LÄS OCKSÅ: Löpte 500 mil – Pete är verklighetens Forrest Gump

Tidig frukost:

Pete Kostelnick gick upp kl. 03.00 varje morgon och åt en tallrik havregrynsgröt, en banan, flera formfranskor samt drack sportdryck.

Morgonsnacks:

Efter ca 6 km på landsvägen: Gatorade, vatten och läsk, men aldrig kaffe. Efter en timmes löpning: dags för dagens första proteinkakor.

Brunch:

Efter 32 km: frukostsmörgås från McDonald’s eller Burger King, när det fanns en sådan i närheten. Sköljdes ned med coca-cola light.

Lunch:

Efter 65 km – lunchpaus på 30–40 min: en lång Subway-smörgås eller 300 g kött med sötpotatis och toffee till efterrätt.

Vätska:

På eftermiddagens etapp: gradvis mer Gatorade än vatten för att hålla saltbalansen. Läsk med socker i stället för lightläsk för att orka ta sig igenom dagens sista km.

Eftermiddagssnacks:

Fortsatt intag av proteinkakor samt bananchips, sötade ananasskivor och beef jerky.

Middag:

Kl. 17.30 – middag: 300 g kött med ketchup och potatis. Till efterrätt: en halv liter Ben & Jerry’s-karamellglass.

Kvällsmat:

Kl. 19.00 – läggdags. Senare på natten: ofta fyra proteinkakor eftersom han vaknade och var hungrig. Under de 42 dagar som Pete ägnade åt löprundan, så gick det enligt honom själv aldrig mer än två timmar mellan kostintagen.

Källa: Outside Magazine

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Har du behållt formen under vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: