Vegetarisk korv
© Thomas Dahl

Vegetarisk korv

Recept: Vegetarisk korv med hemgjord korv av rotfrukter, ägg och kikärtsmjöl.

2 januari 2017 av Kock Anders Karmark

Ingredienser till åtta varmkorvar:

  • 8 korvbröd 
  • 2 tsk rapsolja
Till vegetarisk korv:
  • 150 g finriven selleri
  • 150 g finrivna morötter
  • 150 g finhackad lök
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk mald spiskummin
Till auberginepuré:
  • 1 aubergine
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Syltade rödbetor:
  • 100 g rödbetor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker

Till servering:
  • 150 g rotselleri 
  • 1 paprika 
  • 100 g tomatpesto 

Gör så här:

Vegetarisk korv:

  • Blanda alla ingredienser noga. Forma massan till åtta stycken korvar och stek dem i en stekpanna i 1 tsk rapsolja.

Auberginepuré:

  • Skär auberginen i tärningar och pressa vitlöken i en vitlökspress. Blanda auberginetärningar och vitlök med 1 msk olivolja. Ugnsbaka blandningen i i 240 grader i ca 10–12 min.
  • Låt svalna i 2 min. och mixa sedan allt till en smidig massa i en matberedare eller mosa med en gaffel. Smaksätt med salt och peppar.

Syltade rödbetor:

  • Skala rödbetorna och finstrimla dem. Häll i socker och vinäger, blanda allt och låt stå och dra tills sockret är helt upplöst.

Till servering:

  • Skär sellerin i fina tärningar och stek dem i en stekpanna i 1 tsk rapsolja.
  • Skär paprikan i tunna strimlor och ugnsbaka/grilla dem på 275 grader i ugnen.
  • Servera dina vegetariska varmkorvar med tomatpesto.

Näringsinnehåll per korv med bröd:

  • Energi: 516 kcal
  • Protein: 17,7 g
  • Fett: 15,4 g
  • Kolhydrater: 82,2 g
  • Kostfibrer: 11 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vem föredrar du att träna tillsammans med?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: