Apelsinglaserad lax
© thomas Dahl och wichmann+bendtsen

Vårmat: Recept på apelsinglaserad lax

Lax är både nyttigt och gott och den feta fisken passar perfekt till alla grillkvällar som väntar. Servera denna läckra apelsinglaserade lax med en fräsch vårsallad till.

29 mars 2017 av Martin Kreutzer

Apelsinglaserad lax till två personer


Ingredienser (2 personer):

  • 2 laxbitar à ca 175 g 1 fänkål
  • 2 lime 1 citron havssalt
  • en näve färska myntablad
  • 1 msk extrajungfruolivolja
  • 2 skivor grovt lantbröd
  • Marinad till laxen
  • 2 msk sojasås 4 msk apelsinsaft
  • 1 msk lönnsirap 1 tsk finriven ingefära
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Rensa fisken på ben. Blanda marinaden och pensla köttsidan av laxen med den. Lägg fisken på en tallrik med köttsidan ner i lite av marinaden. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i en timme.

Gör en fänkålskrudité: skiva fänkålen tunt och marinera den i saften från limefrukten och en halv citron. Krydda med salt och peppar.

Stek fisken i olivolja i en teflonpanna, först på köttsidan i ca 3 minuter, vänd därefter och stek klart på skinnsidan.

Under den sista stekminuten hälls resten av marinaden över fisken – ös marinad över fisken några gånger med en sked.

Lägg upp fisken med lime- och citronklyftor och fänkålskrudité med mynta och servera med bröd till.

Näringsinnehåll per person:

  • Energi: 552 kcal
  • Protein: 39,3 g
  • Fett: 25,9 g
  • Kolhydrater: 43,1 g
  • Kostfibrer: 4,8 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: