Tunnbrödsrulle
© Thomas Dahl

Tunnbrödsrulle

Recept: Tunnbrödsrulle med lök, senap, ketchup och råsyltade rödbetor.

2 januari 2017 av Kock Anders Karmark

Ingredienser till åtta varmkorvar:

  • 8 wienerkorvar 
  • 2 dl senap
  • 2 dl ketchup
  • 2 stora lökar
8 tunnbröd:
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk socker 
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl

Syltade rödbetor:
  • 200 g rödbetor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker 

Gör så här:

Tunnbröd:

  • Lös upp jästen i olja och ljummet vatten. Blanda i övriga ingredienser och knåda degen ordentligt.
  • Låt degen jäsa i 30 min. Dela degen i 8 lika stora bitar och kavla ut dem med en brödkavel till runda, tunna kakor.
  • Grädda bröden (utan fett) i en gjutjärnsstekpanna tills de är ljusbruna.

Syltade rödbetor:

  • Skala rödbetorna och finstrimla dem. Blanda dem med vinäger och socker. Låt stå och dra tills sockret är helt upplöst.
  • Skala löken och skär den i ringar. Rosta den på svag värme i en stekpanna i 1 tsk rapsolja tills den är mjuk och ljusbrun. Salta och peppra.
  • Stek korvarna ca 15 min. i en stekpanna och vänd dem minst 10–12 gånger, så att de får en jämn och fin stekyta och färg.
  • Njut av en lite nyttigare tunnbrödsrulle!

Näringsinnehåll per korv med bröd:

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 19,3 g
  • Fett: 42,8 g
  • Kolhydrater: 42,3 g
  • Kostfibrer: 3,1 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: