Tonfisk: Snabba proteiner efter träning

Tonfisk är lättlagat, nyttigt och gott – samt lätt att förvara hemma. Och nej – tonfisk behöver inte alltid innebära tråkiga tonfiskmackor. Så här enkelt piggar du upp tre små rätter med en burk tonfisk!

21 oktober 2016 av Martin Kreutzer

Tonfisk-/avokadomousse

  • 1 burk tonfisk i vatten

  • En halv avokado

  • 2 msk fint hackad rödlök

  • 1 msk fint skuren gräslök

  • Citronsaft

  • Salt och peppar

  • 2 små skivor fullkornsbröd, ca 35 g, ev. rostat

Näringsinnehåll per person: Energi: 437 kcal Protein: 46,6 g Fett: 10,5 g Kolhydrater 43,7 g Kostfibrer: 9,6 g

Tonfisk med pasta

  • 1 burk tonfisk i olja

  • 75 g kokt fullkornspasta (35 g rå vikt) fylls med stekta rödlöks- och vitlökstärningar

  • En näve körsbärstomathalvor

  • Citronsaft

  • Bredbladig persilja

Läs också: Därför är tonfisk supermat.

Näringsinnehåll per person: Energi: 552 kcal Protein: 51,9 g Fett: 24,6 g Kolhydrater 33,6 g Kostfibrer: 5,1 g

Tonfiskomelett, tomat och gräslök

  • 1 burk tonfisk i vatten (väl avrunnen)

  • Vispa 2 ägg med lite salt, stek i olivolja och toppa med sex körsbärstomater

  • 2 msk fint skuren gräslök

  • Färsk svartpeppar från kvarn

Näringsinnehåll per person: Energi: 412 kcal Protein: 55,6 g Fett: 18,3 g Kolhydrater: 7,1 g Kostfibrer: 1,7 g

Alla recept är avsedda för en person.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: