Tonfisk: Snabba proteiner efter träning

Tonfisk är lättlagat, nyttigt och gott – samt lätt att förvara hemma. Och nej – tonfisk behöver inte alltid innebära tråkiga tonfiskmackor. Så här enkelt piggar du upp tre små rätter med en burk tonfisk!

21 oktober 2016 av Martin Kreutzer

Tonfisk-/avokadomousse

  • 1 burk tonfisk i vatten

  • En halv avokado

  • 2 msk fint hackad rödlök

  • 1 msk fint skuren gräslök

  • Citronsaft

  • Salt och peppar

  • 2 små skivor fullkornsbröd, ca 35 g, ev. rostat

Näringsinnehåll per person: Energi: 437 kcal Protein: 46,6 g Fett: 10,5 g Kolhydrater 43,7 g Kostfibrer: 9,6 g

Tonfisk med pasta

  • 1 burk tonfisk i olja

  • 75 g kokt fullkornspasta (35 g rå vikt) fylls med stekta rödlöks- och vitlökstärningar

  • En näve körsbärstomathalvor

  • Citronsaft

  • Bredbladig persilja

Läs också: Därför är tonfisk supermat.

Näringsinnehåll per person: Energi: 552 kcal Protein: 51,9 g Fett: 24,6 g Kolhydrater 33,6 g Kostfibrer: 5,1 g

Tonfiskomelett, tomat och gräslök

  • 1 burk tonfisk i vatten (väl avrunnen)

  • Vispa 2 ägg med lite salt, stek i olivolja och toppa med sex körsbärstomater

  • 2 msk fint skuren gräslök

  • Färsk svartpeppar från kvarn

Näringsinnehåll per person: Energi: 412 kcal Protein: 55,6 g Fett: 18,3 g Kolhydrater: 7,1 g Kostfibrer: 1,7 g

Alla recept är avsedda för en person.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: