Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

2 december 2016 av I FORM

4 personer.

Recept:

  • 2 ankbröstfiléer

  • 1 dl teriyaki

  • Svartpeppar

Misodip:

  • 50 g misopasta

  • 1½ tsk sesamolja

  • 1 msk tahini

  • 1 msk mirin

  • 1 tsk finriven färsk ingefära

  • 2 dl rött fullkornsris

  • Havssalt

  • 1 msk extra jungfruolivolja

Tillbehör

  • Färsk koriander

Tillagning Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: