Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

Att äta anka till jul är ingen jättenyhet, men vad sägs om en nyttig variant av pulled duck med balsamicorödbetor?

2 december 2016 av I FORM

6 personer.

Strimlad anka:

  • 3 ankbröstfiléer

  • 3 lagerblad

  • havssalt

Så gör du:

  • Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme.

  • Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar.

Rödbetor:

  • 400 g rödbetor

  • 2 rödlök

  • 1 tsk extra jungfruolja

  • 1 dl mörk balasamicovinäger

  • ½ dl agavesirap eller akaciahonung

  • 2 stjärnanis

  • havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Ställ in ugnen på 190 grader.

  • Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme.

  • Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap.

  • Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis.

  • Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken.

  • Servera rödbetorna och lök med strimlad anka.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: