Strimlad anka med balsamicomarinerade rödbetor

Att äta anka till jul är ingen jättenyhet, men vad sägs om en nyttig variant av pulled duck med balsamicorödbetor?

2 december 2016 av I FORM

6 personer.

Strimlad anka:

  • 3 ankbröstfiléer

  • 3 lagerblad

  • havssalt

Så gör du:

  • Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme.

  • Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar.

Rödbetor:

  • 400 g rödbetor

  • 2 rödlök

  • 1 tsk extra jungfruolja

  • 1 dl mörk balasamicovinäger

  • ½ dl agavesirap eller akaciahonung

  • 2 stjärnanis

  • havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du:

  • Ställ in ugnen på 190 grader.

  • Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme.

  • Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap.

  • Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis.

  • Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken.

  • Servera rödbetorna och lök med strimlad anka.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: