Stekt rödspätta

Klassiker som serveras med fullkornsbröd och lätt dressing.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer og Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person: 150 g rödspättafiléer 20 g rågmjöl 2 tsk vinäger 1 tsk smör Salt och peppar 60 g fullkornsrågbröd 100 g grön sparris 30 g gröna salladsblad (t ex romainesallad) 50 g stora skalade räkor 15 g lax- eller stenbitsrom 1 msk majonnäs 1 msk Cultura-yoghurt Citron och persilja till garnering

Tillagning: Vänd hälften av fiskfiléerna i rågmjöl, salt och peppar och stek dem i smör i en teflonpanna. Stek filéerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de andra fiskfiléerna i kokande vatten med salt och vinäger. Stäng av värmen och låt fisken dra i 3 minuter.

Rosta rågbrödet. Koka de gröna sparrisarna i 4 minuter. Lägg salladen på det rostade brödet, sedan de kokta och stekta fiskfiléerna, sparrisen och räkorna.

Blanda majonnäs och yoghurt och lägg en tesked dressing samt fiskrommen på toppen. Garnera med persilja och citron.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 517 kcal Protein: 46 gram Fett: 17 gram Kolhydrater: 50 gram Kostfibrer: 10 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: