Tallrik med rösti
© iStock

Spröd havregrynsrösti med potatis

Malda havregryn är nyttiga, mättande och fiberrika. Så varför inte använda grynen i olika maträtter. Använd dem t.ex. i havregrynsrösti, som är ett perfekt tillbehör till brunchen eller middagen.

17 augusti 2017 av Anders Karmark

Havre­gryns­rösti med potatis

Ingredienser (ca 10 st)

300 g grovt riven potatis
100 g havregryn
2 ägg
1 tsk salt
olja med neutral smak till stekning

Tips

Ät dem som en del av en större frukost eller till brunch.

Gör så här

  • Blanda allt och låt stå och dra i 2 min.
  • Forma smeten till små bullar med händerna, och stek dem i lite olja i en stekpanna.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi: 115 kcal
Protein: 3,3 g
Fett: 6,1 g
Kolhydrater: 12,5 g
Kostfibrer: 1,4 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gör dig mest motiverad att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: