Uppgradering: Tillsätt eventuellt en liten näve russin för att få lite mer antioxidanter. © Kenneth Drabæk og Valling.com

Vildrissallad med pinjenötter

Håll blodsockret stabilt med denna smakfulla och nyttiga maträtt.

31 augusti 2010 av Näringsexpert Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 60 g blandat råris och vildris 1 stor tomat 1 vårlök 1 msk pinjenötter 1 msk citronsaft 1 msk apelsinsaft 1 tsk olivolja 1 näve vattenkrasse

Tillagning: Koka riset och låt det svalna. Skär tomaten i små tärningar, skär vårlöken i tunna skivor och blanda med riset. Blanda olivolja, citronsaft och apelsinsaft och häll över. Rosta pinjenötterna i en torr panna och lägg dem i salladen. Riv över massor av vattenkrasse.

Recept: Pastasallad med kyckling

Näringsinnehåll per portion

Energi: 397 kcal Protein: 10,2 gram Fett: 14,6 gram Kolhydrat: 56,2 gram Kostfiber: 2,8 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: