Spenatsallad med nötkött

Järnbomb med nötkött och sesamdressing.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 4 personer: 800 g nötkött Olivolja Havssalt Peppar 150 g rödbeta 150 g rotselleri 150 g morot 100 g persiljerot 2 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 msk sesamfrön 100 g babyspenat

Tillagning: Gnid in köttet med olja och salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och intervallstek det 8–20 min i 220 grader. Sänk till 190 grader efter 5 min. Låt sedan köttet vila i rumstemperatur i 8–20 min. Stek det igen i 8–20 min i den 190 grader varma ugnen och låt det sedan återigen vila 8–20 min. Köttet ska steka och vila lika lång tid. Skär köttet i tunna skivor.

Skär färsk rödbeta, rotselleri, morot och persiljerot (palsternacka) i bitar, salta och peppra och rosta rotsakerna i en panna. Gör dressing av balsamvinäger och sesamfrön och vänd ner rotfrukterna i den. Lägg upp dem med babyspenat och skivor av köttet. Servera ev mindre kött per person och spara till nästa dag.

Därför är den nyttig: Salladen innehåller väldigt mycket kostfibrer som främjar matsmältningen. Immunförsvaret stärks dessutom av massor av växtämnen, karotener.

Recept: Pastasallad med kyckling

Energi per person

Energi: 340 kcal Fett: 12 gram Protein: 37 gram Kolhydrater: 18 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: