Sund pastasallad med kyckling
Sund pastasallad med kyckling

Uppgradering: Lägg gärna i en näve cashewnötter så att du får i dig lite mer järn.

© Kenneth Drabaek och Valling.com

Pastasallad med kyckling

Receptet på denna grova pastasallad med kyckling är mycket lätt att följa. Dessutom är denna pastasallad extremt nyttig och håller blodsockret stabilt.

27 februari 2017 av Näringsexpert Martin Kreutzer

Pastasallad med kyckling

Pastasallad med kyckling är ett recept som är mycket lätt att följa. Receptet på den här pastasalladen är till en person, men du kan självklart multiplicera alla ingredienser så att de räcker till flera personer.


Ingredienser till pastasallad med kyckling

  • 75 g fullkornspasta (skruvar)
  • 125 g kycklingbröst
  • 50 g gröna ärtor
  • 75 g körsbärstomater
  • En halv paprika skuren i tärningar
  • En halv gurka skuren i tärningar
  • 2 msk grön pesto


Tillagning av pastasallad med kyckling

Koka pastan tills den är al dente, och ställ den i kylskåpet över natten. Stek kycklingbröstet och skär det i fina strimlor. Vänd pasta, grönsaker och kött med 2 msk pesto. 

Du kan uppgradera din pastasallad genom att använda en näve cashewnötter så att du får i dig extra mycket järn.


Pastasallad ska ätas kall

Det finns många fördelar med att pastasallad kall. Du håller bland annat ditt blodsocker mer stabilt och skyddar dina tarmar mot cancer eftersom du får i dig mer resistent stärkelse om din pastasallad är kall.

Du kan få ännu fler tips på hur du håller dig frisk i vardagen med Aktiv Träning. Vi ger dig de senaste rönen inom kost och motion som hjälper dig att hålla motivationen uppe och få större utbyte av din träning. Klicka här och få vårt specialerbjudande på 3 tidningar för ENDAST 89:–

Näringsinnehåll per portion

Energi: 672 kcal Protein: 45,7 gram Fett: 23,9 gram Kolhydrat: 75,1 gram Kostfiber: 12,9 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: