Pastasallad med ankbröst

En mättande och läcker sallad med mycket kolhydrater.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 4 personer:

2 röda paprikor 2 gula paprikor 1 msk olivolja 2 ankbröstfiléer Havssalt 300 g fullkornspasta 1 msk olivolja ½ msk vitvinsvinäger 1 tsk dijonsenap ½ tsk råsocker ½ tsk havssalt Svartpeppar 2 msk persilja 50 g hasselnötter

Tillagning:

Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.

Därför är den nyttig:

Innnehåller stora mängder järn som är viktigt för blodproduktionen.

Energi per person

Energi: 604 kcal Fett: 20 gram Protein: 38 gram Kolhydrater: 66 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: