Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

Rödbetan är med sitt skyhöga innehåll av det prestationshöjande ämnet nitrat perfekt som träningsmat. Kombinera den gärna med en fettkälla och lite syra som i den här salladen.

6 augusti 2014 av Mads Persson.

Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

(tillbehör för 8 personer)

Ingredienser: 5–6 rödbetor 2 äpplen 1 rödlök 4 msk keso 1 msk äppelcidervinäger 2 msk rapsolja 2 msk pumpafrön, rostade 1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här:

1. Koka hälften av rödbetorna och spara resten råa. Börja med att lägga rödbetorna som ska kokas i kallt vatten och värm dem därefter i en kastrull. Så snart det kokar ska rödbetorna tas upp igen.

2. Skala de kokta och råa rödbetorna och skär dem i små tärningar. Hacka äpplen och rödlök i samma storlek som rödbetorna.

3. Blanda allt med keso, äppelcidervinäger, rapsolja och pumpafrön. Strö till sist över gräslök.

Vill du veta mer om superrotfrukten? Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: