Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

Rödbetan är med sitt skyhöga innehåll av det prestationshöjande ämnet nitrat perfekt som träningsmat. Kombinera den gärna med en fettkälla och lite syra som i den här salladen.

6 augusti 2014 av Mads Persson.

Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

(tillbehör för 8 personer)

Ingredienser: 5–6 rödbetor 2 äpplen 1 rödlök 4 msk keso 1 msk äppelcidervinäger 2 msk rapsolja 2 msk pumpafrön, rostade 1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här:

1. Koka hälften av rödbetorna och spara resten råa. Börja med att lägga rödbetorna som ska kokas i kallt vatten och värm dem därefter i en kastrull. Så snart det kokar ska rödbetorna tas upp igen.

2. Skala de kokta och råa rödbetorna och skär dem i små tärningar. Hacka äpplen och rödlök i samma storlek som rödbetorna.

3. Blanda allt med keso, äppelcidervinäger, rapsolja och pumpafrön. Strö till sist över gräslök.

Vill du veta mer om superrotfrukten? Klicka här!

Recept: Pastasallad med kyckling

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: