Uppgradering: Tillsätt 50–75 g svarta oliver, och få fler nyttiga fettämnen. © Kenneth Drabæk og Valling.com

Kall potatis och bönsallad

Håll blodsockret stabilt.

30 augusti 2010 av Näringsexpert Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 250 g gröna bönor (haricots verts) 1 tsk honung 1 msk senap 1 tsk olivolja 300 g kokt och kyld färskpotatis 1 liten rödlök skuren i smala klyftor 1 liten näve basilikablad 100 g rökt lax i strimlor

Tillagning: Snoppa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i 4–5 min., så att de fortfarande är krispiga. Rör ihop honung, senap och olja till en dressing. Vänd bönor, lök, potatis, basilika och lax i dressingen. Smaka av med salt.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 556 kcal Protein: 33,2 gram Fett: 15,4 gram Kolhydrat: 77,4 gram Kostfiber: 13,1 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: