Fisksallad med räkor och ägg

Lätt rätt med variationsmöjligheter.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 50 blandade salladsblad 75 g kokt sej ½ dl lättyoghurt 1 tsk majonnäs ½ tsk mild senap Salt Peppar 100 g räkor 200 g grön sparris ¼ knippe gräslök 1 ägg 50 g grovt bröd

Tillagning: Börja med salladen, skölj bladen och låt dem dropptorka. Dela den kalla kokta fisken utan skinn och ben i mindre bitar.

Blanda lättyoghurt och majonnäs och smaka av med senap, salt och peppar. Dela sparrisarna, låt dem ligga i kokande vatten i 2 minuter och häll av det. Koka äggen i 6 minuter, skala dem och dela dem på en tallrik så att gulan delvis rinner ut. Lägg upp torsk och räkor på ägget och toppa med sallad, sparris och gräslök. Häll på dressing. Ät bröd till.

  • Du tränar inte alls: Du kan reducera fetthalten genom att äta en fettfri majonnäs till. Nöj dig eventuellt också med en halv skiva bröd och lite färre räkor för att sänka kaloriintaget så mycket som möjligt.

  • Du tränar hårt och mycket: Mängden kolhydrater kan vara i underkant om du tränar intensivt. Ät därför en extra skiva bröd till och komplettera gärna med lite fler grönsaker, så att du kan fylla på reserverna.

Näringsinnehåll per person

Energi: 512 kcal Fett: 17 g Protein: 49 g Kolhydrat: 41 g Kostfibre: 7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: