© Valling.com

Avokadosallat med keso

Avokado innehåller mängder av nyttigt fett. Ät den gärna tillsammans med en mager proteinkälla som keso.

20 februari 2015 av Hannah Grant.

Avokadosallat med keso

Till 4 personer: 3 st avokado 500 g mager keso 200 g rucola 1 ekologisk citron, finrivet skal 0,5 knippe färsk persilja, grovhackad 0,5 knippe gräslök 1 liten rödlök, finhackad 2 msk olivolja Salt + peppar 4 skivor grovt bröd

Gör så här: 1. Blanda keso, citronskal, färska örter och rödlök, och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

2. Skär avokadon i skivor och krydda med salt, peppar och citronsaft. Servera med rucolasallat och kesoblandning och häll till sist över lite olivolja. Servera med grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person: Energi: 560 kcal Protein: 24,3 g Fett: 32 g Kolhydrater: 49,5 g Kostfibrer: 9,5 g

Läs mer om den supernyttiga avokadon.

Recept: Pastasallad med kyckling

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: