Vegetarisk ­wrap
© Thomas Dahl

Recept: Vegetarisk wrap med hummus

Glöm allt snack om att man inte blir mätt av vegetarisk kost! Denna vegetariska wrap är späckad med protein, kostfibrer, vitaminer och smak. Se det läckra receptet här

1 mars 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Vegetarisk ­wrap

med avokado, hummus, rårivna morötter, vitkål, gurka, majs och yoghurtdressing med svart sesamfrö.

Ingredienser: 

  • 4 stora fullkornswraps
  • 2 avokador
  • 100 g morötter
  • 100 g vitkål
  • 100 g majs
  • 50 g gurka
  • 50 g tomat
  • 100 g grekisk yoghurt, 2 % fett
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 20 g färskhackad mynta
  • 0,5 tsk salt

Til hummus:

  • 100 g kikärter
  • 1 msk tahin
  • 1 msk stött spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Hummus:

  • Lägg kikärterna i blöt i ett dygn. Koka därefter kikärterna i det vatten de har legat i blöt i tills de är mjuka, ca 1,5 timme.
  • Mixa de kokta kikärterna i en matberedare tillsammans med resterande ingredienser (vitlöken pressas först genom en vitlökspress), tills hummusen är lagom tjock och slät.
  • Det går lika bra att köpa färdig hummus om du vill spara tid.

Wrap: 

  • Skär gurka och tomat i mycket fina tärningar. Blanda med grekisk yoghurt, mynta, svarta sesamfrön och salt.
  • Riv morötterna, strimla vitkålen mycket fint och skiva avokadon.
  • Bred ut hummusen över wrappen så att den fördelar sig över hela den ena sidan.
  • Lägg avokadoskivorna i mitten och fördela resterande ingredienser över wrappen.
  • Rulla ihop brödet hårt. Detta är särskilt viktigt om wrappen ska skäras i mindre bitar eller tas med som matsäck.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: