Spenatpaj Servera t.ex. spenatpajen som en lättare lunch efter ett tufft träningspass.

Recept: Spenatpaj med tomat

Vill du att maten ska vara lättlagad, god och nyttig? Pröva i såna fall denna smarriga spenatpaj som har ett högt innehåll av protein, vitaminer och kostfibrer.

10 oktober 2016 av Martin Kreutzer

Ingredienser (1 person):

  • 50 g spenat plus en liten mängd som garnering vid servering

  • 100 g körsbärstomater

  • 10 g fint riven parmesanost

  • 1 tsk extra fin jungfruolivolja

  • 2 ägg

  • Havssalt, färskmalen svartpeppar

  • Tillbehör: 2 skivor rostat fullkornsrågbröd

Läs mer här om alla hälsovinster du får av spenat.

Gör så här:

  • Lägg spenaten i en kastrull med olja och salt. När spenaten sjunkit ihop hälls vätskan av. Dela tomaterna och lägg dem i en pajform med spenaten.

  • Vispa äggen med en gaffel, häll i parmesan, peppra och häll smeten över spenaten och tomaterna.

  • Ugnsbaka pajen i 12 min. (190 grader)

Näringsinnehåll/ person:

Energi: 481 kcal Protein: 24,9 g Fett: 20,7 g Kolhydrat: 54,9 g Kostfibrer: 11 g

Kanske är du nyfiken på ...

Läs också

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: