Portabelloburgare med nötkött och guacamole
© Thomas Dahl och wichmann-bendtsen

Recept: Nyttig portabelloburgare med nötkött och guacamole

Om det står hamburgare på menyn, så behöver det inte alltid innebära att brödet måste innehålla en massa kolhydrater. Stora portabellosvampar är ett kalorisnålt och gott alternativ som säkert blir en hit.

16 januari 2017 av Martin Kreutzer, Anne Larsen

Recept: Hamburgare med portabellobröd

Ingredienser (2 personer):

  • 250 g köttfärs (nötkött, 7 % fett)
  • 4 portabellosvampar
  • 100 g rödbetor
  • Guacamole: en liten avokado + en halv tomat + två färska dadlar (urkärnade) + en halv vitlöksklyfta + 0,25 rödlök + 0,15 tsk cayennepeppar + 0,25 tsk salt
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat
  • 0,25 rödlök

Gör så här:

  • Gör guacamole i en matberedare/stavmixer, och bred ut den på under­sidan av en snabbstekt portabellosvamp.
  • Skölj salladen, riv rödbetorna och skiva tomat och rödlök.
  • Forma hamburgare av köttfärsen, stek dem och placera rödbetor, sallad, tomat och rödlök ovanpå.
  • Lägg på en tillagad portabellosvamp till som lock på hamburgaren.

Närings­innehåll/person:

  • Energi: 439 kcal
  • Protein: 35,1 g
  • Fett: 18,4 g
  • Kolhydrat: 37,6 g
  • Kostfibrer: 8,3 g

Välj de största portabellosvamparna som liknar vanliga hamburgerbröd. Alternativt kan du göra flera små hamburgare.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: