Kyckling­wrap

Kycklingfiléernas höga proteininnehåll gör att de passar perfekt i en återhämtningsmåltid. 

© Thomas Dahl

Recept: Nyttig kycklingwrap med kål

Här får du ett recept på en god kycklingwrap som är späckad med grönsaker och magert protein. Smaklig måltid!

1 mars 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Kyckling­wrap

med äpplen, rödkål, romansallad, hackade jordnötter, sweet chilisås och cur­ry­­dres­sing.

Ingredienser:

  • 4 stora fullkornswraps
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 äpplen
  • 200 g rödkål (eller vanlig vitkål )
  • 1 stjälk romansallad
  • 100 g hackade jordnötter
  • 4 msk sweet chilisås
  • 100 g grekisk yoghurt, 2 % fett
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knivsudd peppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Skär kycklingfileérna i tunna skivor och stek dem i en stekpanna i 1 msk. olivolja tills de är genomstekta. Skär äpplena i små tärningar. Finstrimla vitkål och romansallad.
  • Blanda grekisk yoghurt, majonnäs, curry, salt och peppar till en tjock dressing.
  • Bred ut dressingen på brödet, så att den fördelar sig över hela den ena sidan.
  • Lägg kyckling, rödkål och romansallad mit­t på, strö över jordnötter och äpplen och häll sweet chilisås ovanpå.
  • Rulla ihop wrappen hårt så att den blir kompakt. Det är särskilt viktigt om den ska tas med som matsäck, och för att den inte ska gå sönder under transporten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: