Laxwrap

Skär ev. wrappen i små bitar och servera dem som fräscha tilltugg. 

© Thomas Dahl

Recept: Laxwrap med inlagd rödlök

Vi har uppgraderat den klassiska rätten, och gjort den både nyttigare och godare! Recept på läckra laxwraps hittar du här.

1 mars 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Laxwrap

med inlagd rödlök, grillad fänkål, spenat och sauce verde.

Ingredienser:

  • 4 stora fullkornswraps
  • 400 g skivad rökt lax (ev. varmrökt lax)
  • 1 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 200 g fänkål
  • 100 g babyspenat
  • 25 g hackad persilja
  • 25 g hackad dill
  • 100 g grekisk yoghurt, 2 % fett
  • 25 g kapris
  • 1 msk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knivsudd peppar

Gör så här:

  • Finsnitta rödlök och blanda den med vitvinsvinäger och socker. Låt stå en halvtimme tills sockret är upplöst.
  • Skär fänkål i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på en ugnsplåt och grilla dem i ugnen (cirka 275 grader) eller i en grillpanna. Låt svalna.
  • Finhacka persilja, dill och kapris. Blanda allt med grekisk yoghurt, senap, salt och peppar till en tjock dressing. Bred ut dressingen över hela wrappen. Lägg laxskivor på mitten av brödet (använder du varmrökt lax så rensar du den först).
  • Lägg spenat, rödlök och fänkål på wrappen, och rulla ihop den hårt. Det är särskilt viktigt om den ska tas med som matsäck och för att den inte ska gå sönder under transporten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: