Recept: Läcker pastasallad med ankbröst

Ankbröst er både proteinrikt och fettsnålt och behöver inte alltid ätas med sås och potatis för att det ska smaka fantastiskt. Prova denna supernyttiga pastasallad med ankbröst.

2 december 2016 av Martin Kreutzer

Ingredienser:

4 personer

  • 2 röda paprikor

  • 2 gula paprikor

  • 1 msk olivolja

  • 2 ankbröstfiléer

  • Havssalt

  • 300 g fullkornspasta

  • 0,5 msk vitvinsvinäger

  • 1 tsk dijonsenap

  • 0,5 tsk rörsocker

  • Svartpeppar

  • 2 msk persilja

  • 50 g hasselnötter

Gör så här:

  • Dela paprikorna i halvor på längden, skölj och putsa dem invändigt och ugnsbaka dem på 220 grader i 15 min. Lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Ta bort skinnet, skär dem i mindre bitar och gnid in dem med olivolja.

  • Ta bort fettet från ankbröstet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär köttet i mindre bitar.

  • Koka pastan. Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, rörsocker, salt, peppar, finhackad persilja. Lägg pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en stekpanna, ta bort skalet.

  • Blanda kött, paprika och hasselnötter med pastan och servera pastasalladen.

Näringsinnehåll/ person:

Energi: 479 kcal. Protein: 37,8 g. Fett: 21,1 g. Kolhydrat 64,7 g. Kostfibrer: 9,8 g.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: