Köttfärswrap

Servera ev. med en god salsa eller chilipesto till.

© Thomas Dahl

Recept: Köttfärswrap med cheddarost

Köttfärswrap gillar de flesta. Vi har uppgraderat vardagsvarianten, och gjort den lite nyttigare och smakrikare. Receptet hittar du här.

1 mars 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Köttfärswrap

med jalapenos, riven cheddar, röd paprika, tomat, kidneybönor, frissé­sallat och vitlöksdressing.

Ingredienser:

  • 4 stora fullkornswraps
  • 350 g köttfärs
  • 1 stor lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 röd paprika
  • 100 g tomat
  • 100 g frissésallat
  • 100 g riven cheddar
  • 100 g kidneybönor (blötläggs dagen före)
  • 50 g jalapenos
  • 100 g grekisk yoghurt, 2 % fett
  • 0,5 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här:

  • Koka bönorna tills de blir mjuka, ca 1 timme.
  • Skär löken i små tärningar. Sautera löken i en het stekpanna. Tillsätt nötkött, paprika, spiskummin, salt och peppar. Sautera tills allt är genomstekt och väl blandat, ca 10 min.
  • Pressa vitlöken i en vitlökspress, och blanda med grekisk yoghurt, vatten, salt och peppar till en dressing.
  • Finstrimla sallaten och paprikan och skär tomaterna i tärningar.
  • Rulla ihop wrappen. Börja med att lägga på köttfärs och riven cheddar, så att osten får smälta lite. Lägg därefter på resterande ingredienser. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: