Frukostwrap

Ät wrappen som en komplett frukost­måltid, eller dela den i två. 

© Thomas Dahl

Recept: God och mättande frukostwrap

Gör frukosten lite roligare med en nyttig frukostwrap, som både smakar gott och håller dig mätt länge. Se receptet här

1 mars 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Frukostwrap

med äggröra, parmaskinka, kidneybönor, sallad, tomat, lök, chili och ketchup.

Ingredienser:

  • 4 stora fullkornswraps
  • 8 ägg
  • 8 skivor mager parmaskinka
  • 100 g kidneybönor (burk eller kokta)
  • 2 tomater
  • 1 lök
  • 100 g romansallat (eller liknande plocksallat, t.ex. lollo bionda eller isberg)
  • 80 g ketchup
  • 1 färsk chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör då här:

  • Bönor måste blötläggas innan kokning, minst 8 timmar.
  • Därefter ska de kokas tills de mjuknar, cirka 1 timme.
  • Ugnsstek parmaskinkan i en långpanna i 180 grader tills skinkan blir mör, ca 8–10 min.
  • Skär tomaterna i tärningar och finstrimla sallat och lök. Finhacka chilin.
  • Vispa ihop ägg, salt och peppar med en gaffel eller en visp. Stek äggröran i en stekpanna och rör om hela tiden.
  • Rulla ihop din wrap med äggröran i mitten och parma­skin­kan ovanpå. Lägg ut de resterande ingredi­en­serna på wrappen och vik ihop den. Servera wrappen medan den är varm och parmaskinkan är mör.  

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: