Bonus Räkor innehåller massor av protein som musklerna har nytta av. Dessutom är räkor rika på HDL-kolesterol som är bra för blodkärlen.

Räksmörgås med gurka och fetaost

Räkor innehåller massor av protein som musklerna har nytta av. Dessutom är räkor rika på HDL-kolesterol som är bra för blodkärlen.

22 mars 2012

Ingredienser - 2 personer Ca 250 g upptinade räkor utan skal en halv gurka 1 näve fetaost i tärningar 1 msk finhackad persilja 1 citron 1 msk olivolja 1 msk pinjenötter 2 skivor grovt bröd

Tillagning Börja med att skala gurkan. Dela den på mitten och gröp ur den med en tesked.

Skär gurkan i skivor och blanda med räkor, fetaost, persilja, citronsaft, olja och peppar i en skål. Det får gärna bli krämigt. Skippa saltet eftersom fetaosten är salt.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Lägg räksalladen på brödet och strö över pinjenötter.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: