Nyttigt & lättlagat: Omelett med svamp och parmesan. © Valling.com

Omelett med svamp och parmesan

Parmesanost innehåller många nyttiga ämnen – bl.a. protein och kalcium. Ta gärna med osten i en god omelett som i det här receptet.

10 mars 2014 av Mads Persson.

Omelett med svamp och parmesan (2 personer)

Ingredienser: 1 stor näve finriven parmesan 4 ekologiska ägg 1 msk olivolja 1 lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 burk champinjoner 1 näve färsk babyspenat 2 dl mjölk

Gör så här:

1. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna (som tål att användas i ugnen) och stek lök och vitlök i ca 2–3 min. på hög värme.

2. Tillsätt champinjoner och spenat. Stek vidare i ca 3 min. eller tills svampen precis börjar få färg och spenaten har mjuknat.

3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll blandningen över svampen i stekpannan.

4. Sänk värmen och låt omeletten stå på svag värme i ca 10 min.

5. Sätt igång ugnens grillfunktion.

6. Fördela riven parmesan över omeletten och ställ in stekpannan direkt i ugnen. Grilla ca 2 minuter eller tills osten smält och omeletten har fått en fin gyllenbrun färg.

Läs om parmesanostens alla hälsosamma egenskaper: Klicka här!

Sund frukost – tre förslag på en sund frukost. Läs mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: