Nötköttskorv
© Thomas Dahl

Nötköttskorv

Recept: Nötköttskorv med hemgjord gurkröra, chilipesto, syltad rödlök, bacontärningar och tomat.

2 januari 2017 av Kock Anders Karmark

Ingredienser till åtta varmkorvar:

  • 8 korvbröd 
  • 8 fettsnåla nötköttkorvar 
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 stor rödlök 
  • 1 dl vitvinsvinäger 
  • 1 dl socker 
  • 200 g bacon (tärnad)
  • 2 tomater (fint tärnade till servering)
  • 1 lök

Gurkröra:
  • 0,5 gurka
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grekisk yoghurt (2 % fett)

Gör så här:

  • Finhacka rödlök och blanda den med vinäger och socker. Låt det dra tills sockret är upplöst.
  • Stek bacontärningarna i en stekpanna tills de blir ljusbruna och spröda, och låt därefter det överskjutande fettet rinna av på ett hushållspapper.
  • Stek korvarna ca 15 min. i en stekpanna i 1 tsk rapsolja och vänd dem 10–12 gånger så att de får en jämn och fin stekyta och färg.
  • Servera dina nötköttskorvar med bröd.

Gurkröra:

  • Riv gurkan på den fina sidan av ett rivjärn. Vänd ned 1 tsk salt och låt stå i en halvtimme. Pressa gurkan genom en sil. Pressa vitlöken i en vitlökspress.
  • Blanda gurka, vitlök och grekisk yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

Näringsinnehåll per korv med bröd:

  • Energi: 708 kcal
  • Protein: 29,8 g
  • Fett: 34,7 g
  • Kolhydrater: 72,4 g
  • Kostfibrer: 5,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Gör du något extra för att bli fit till badsäsongen?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: