© Valling.com

Mjukkokta ägg med spenat och skinka

Ägg innehåller massor av protein som bl.a. gör att du återhämtar dig snabbare. Det här receptet passar därför perfekt som träningsmat.

21 januari 2015 av Hannah Grant.

Mjukkokta ägg med spenat och skinka

Till 4 personer: 4 stora ägg 400 g färsk spenat 2 vitlöksklyftor, finhackade 4 tjocka skivor rågbröd 8 skivor lufttorkad skinka Salt och peppar 4 tsk olivolja

Gör så här: 1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg försiktigt ned äggen i vattnet och koka dem i 6,5 minuter. Låt därefter äggen svalna i kallt vatten.

2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs den finhackade vitlöken lätt i olja på medelhög värme. Tillsätt spenat som kryddas med salt och peppar. Sautera allt tills spenaten sjunker ihop och låt därefter spenaten rinna av på ett hushållspapper. Sprödrosta rågbrödet under tiden.

3. Lägg den väl avrunna spenaten, de skalade ägghalvorna och skinkan på rågbrödet. Krydda med salt och färskmalen peppar.

Näringsinnehåll per person: Energi: 367 kcal Protein: 22 g Fett: 16,1 g Kolhydrater: 37,7 g Kostfibrer: 7,6 g

Läs varför ägg är så effektivt som träningsmat.

Sund frukost – tre förslag på en sund frukost. Läs mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: