© Valling.com

Vitvinsångade blåmusslor

Blåmusslor är rika på protein och järn. Och så passar de bra att kombinera med grova grönsaker som i det här receptet.

14 januari 2015 av Hannah Grant.

Vitvinsångade blåmusslor

Till 4 personer: 800 g färska blåmusslor 1 fänkål 3 morötter 2 gula lökar, finhackade Ett halvt knippe färsk dill, plockad och väl sköljd 2 msk olivolja 1 msk smör 1 dl torrt vitt vin Salt och peppar 6–8 skivor grovt bröd

Gör så här: 1. Skölj, sortera och skrubba musslorna i kallt vatten. Kasta musslor som inte stänger sig vid skrubbning. Detsamma gäller musslor med trasiga skal. Dra bort ”skägget” på de kvarvarande musslorna som lever.

2. Skala morötterna. Gör strimlor av morötterna med potatisskalare. Skölj fänkålen och skär den i tunna skivor.

3. Värm olja i en stor, tjockbottnad kastrull och sautera lök, morötter och fänkål på hög värme. Krydda med salt och peppar. Tillsätt musslor, vitt vin och smör och lägg på ett lock. Skaka om kastrullen då och då och låt musslorna ångkoka i 3–4 minuter tills de har öppnat sig. Släng bort de musslor som inte öppnat sig.

4. Garnera med dill och servera musslorna ångande med den varma grönsaksröran samt ett par skivor grovt bröd.

Näringsinnehåll per person: Energi: 595 kcal Protein: 34,1 g Fett: 16,7 g Kolhydrater: 81,4 g Kostfibrer: 9,3 g

Klicka här och läs mer om blåmusslor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: