© Valling.com

Stekt kyckling i kokosmjölk

Wokmat går snabbt att tillaga och är framför allt nyttigt och fettsnålt. Här är en variant med kyckling i kokos.

7 februari 2012

Ingredienser - 4 personer 2–3 st kycklingbröst 2 bakpotatisar 1 broccoli 1 färsk chili 2 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 1 tsk gul curry 1 burk kokosmjölk saften av en citron salt och peppar 1 knivsudd socker ca 350 g vildris 4 msk naturella jordnötter 1 bukett färsk koriander

Tillagning Förbered grönsakerna och köttet så att det är klart att stekas när woken blir varm. Skär kycklingbrösten i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala potatis och skär även den i 2 x 2 cm stora tärningar. Plocka små buketter av broccolin. Finhacka chili och vitlök.

Värm upp oljan i grytan och börja med att steka potatisen i 7–8 min. Tillsätt sedan kyckling, chili, vitlök och currypulver. Fräs tillsammans med potatisen i ytterligare 2–3 min. Tillsätt kokosmjölk, citronsaft, socker, salt och peppar och låt allt koka upp. Sänk värmen när det börjar koka, tillsätt broccolin och låt sjuda i 3–4 min.

Under tiden kokar du riset enligt receptet två delar vatten till en del ris. När riset är klart läggs kycklingen ovanpå. Strö över jordnötter och koriander.

Tips

Rå broccoli innehåller mycket C-vitamin, men vitaminerna försvinner under uppvärmning. Däremot blir t.ex. karotenerna mer tillgängliga när broccolin värms upp. Tillaga därför alltid broccoli så kort tid som möjligt så att alla näringsämnen bevaras.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: