Spaghetti carbonara

Snabblagat, sunt och fantastiskt gott.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 50 g fullkornsspagetti 1 lök, finhackad 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 tsk olivolja Massor av nymalen peppar 20 g parmaskinka 1 purjolök i ringar 3 soltorkade tomater i strimlor 1 fänkål 1 ägg 2-3 msk hackad bladpersilja Tillbehör: tomater i skivor

Tillagning: Koka upp en kastrull med vatten. Stek hackad lök och vitlök i oljan. Mal över massor med peppar (det är det som har gett rätten dess namn: kolarhustruns pasta).

Rosta parmaskinkan i ugnen i 5 minuter tills den är knaprig (ca 200 grader).

Stek purjolök, soltorkade tomater, fänkål och lök. Koka pastan och blanda ner grönsakerna. Tillsätt persiljan och till sist ett uppvispat ägg utrört med 2-3 msk vatten. Det ska stelna runt pastan. Servera direkt med en tomatsallad.

Energi per person

Energi: 535 kcal Fett: 18 gram Protein: 26 gram Kolhydrater: 74 gram Kostfibrer: 15 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: