© Valling.com

Snabbstekt tonfisk & jordgubbssallad

Tonfiskfilé innehåller mer protein än motsvarande mängd nötkött. Ät tonfisk med massor av grönsaker och få en god och nyttig måltid.

28 juli 2015 av Mats Persson.

Snabbstekt tonfisk & jordgubbssallad

Till 4 personer: 4 färska tonfiskfiléer á ca 125–150 gram 1 butternutpumpa Skalet av en citron 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 förpackning jordgubbar 1 förpackning babyspenat 1,5 dl vispgrädde 1 tsk vit balsamvinäger Färskmalen svartpeppar Havssalt

Gör så här: 1. Skala pumpan, ta bort kärnorna med en sked och skiva pumpan i långa, fina bitar. Vänd dem i 1 msk olja, rivet citronskal samt vitlök och ugnsbaka allt i en förvärmd ugn på ca 225 grader i 20 min.

2. Skölj och rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en salladsskål med babyspenat samt dressing gjord på grädde, balsamvinäger och svartpeppar.

3. Krydda tonfiskfiléerna med salt och peppar, pensla med 1 msk olja och placera dem i en het grillpanna eller på utegrillen. Det går snabbt eftersom tonfisken bara ska bli rosa i mitten. Håll koll på filéerna och grilla ca 1 min på varje sida.

4. Servera fiskfiléerna direkt från grillen med färsk jordgubbssallad och pumpa.

Näringsinnehåll per person: Energi: 447 kcal Protein: 42,6 g Fett: 22,2 g Kolhydrater: 17 g Kostfibrer: 5,2 g

Därför ska du äta tonfisk!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: