Bonus Lax och cashewnötter innehåller mycket nyttiga omega- 3-fettsyror som minskar risken för att drabbas av hjärtkärl-sjukdomar.

Sesamkryddad laxfilé med potatis och fänkålssallad

Lax och cashewnötter innehåller mycket nyttiga omega- 3-fettsyror som minskar risken för att drabbas av hjärtkärl-sjukdomar.

22 mars 2012

Ingredienser - 2 personer 2 tinade laxfiléer 8 små potatisar 1 msk sesamkrydda 1 fänkål 2 morötter 2 msk olivolja saften av en citron 2 stjälkar dill 1 näve cashewnötter

Tillagning Blanda potatis med 1 msk olja och smaksätt med salt och sesamkrydda. Placera allt i en förvärmd ugn i ca 30 min. på 220 grader. Rör om.

Krydda de tinade filéerna. Lägg dem i en ugnsfast form med lite olja i och placera i ugnen under de sista 15–20 min. ihop med potatisen.

Skär fänkål i lövtunna skivor och riv morötter. Blanda i 1 msk olja, citronsaft samt hackad dill. Rosta cashewnötterna i en stekpanna och strö över maträtten.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: