Bonus Sejfilé är en ytterst fettsnål fisk med ett mycket högt innehåll av protein. I kombination med kolhydraterna i riset är maträtten en perfekt återhämtningsmåltid.

Sej

Sejfilé är en ytterst fettsnål fisk med ett mycket högt innehåll av protein. I kombination med kolhydraterna i riset är maträtten en perfekt återhämtningsmåltid.

22 mars 2012

Ingredienser - 2 personer 2 frysta sejfiléer 1 purjolök 1 morot 1 tsk wasabikräm ca 4 dl grädde, 13 % saft från en citron 150 g råris

Tillagning Skär purjolöken och moroten i tunna skivor och lägg dem i botten på ett ugnsfast fat. Placera de upptinade sejfiléerna ovanpå grönsakerna och häll över grädden ihopvispad med wasabikräm, salt, peppar och citron så att det täcker knappt hälften av fisken.

Täck fatet med ugnspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Känn efter ibland genom att sticka lite i fisken. Den ska nästan vara genomstekt och grönsakerna ska ha tuggmotstånd. Servera med ris.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: