Rödbetssoppa med parmaskinka

Värmande och krispig.

27 maj 2010 av Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 2 personer: 500 g avlånga rödbetor 2 skivor parmaskinka Ev 1 dl tjock yoghurt ½ bunt persilja eller 2 msk kapris 200 g grovt bröd 1 schalottenlök 8 dl buljong Salt Peppar 1 msk vinäger

Tillagning: Skala rödbetorna och löken. Skär två tredjedelar av rödbetorna i bitar och koka dem och löken i buljong i 20 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt, peppar och vinäger. Parmaskinkan rostas eventuellt i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter. De resterande rödbetorna rivs grovt och blandas med salt och en aning vinäger.

Lägg upp soppan med de rivna rödbetorna, yoghurt och knaprig parmaskinka till. Strö över lite persilja eller kapris. Ät med bröd till.

Näringsinnehåll per person

Energi: 534 kcal Protein: 21,9 gram Fett: 11,9 gram Kolhydrater: 89,9 gram Kostfibrer: 11,8 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: