© Valling.com

Räkwok

Wokmat går snabbt att tillaga och är framför allt nyttigt och fettsnålt. Här är en variant med räkor och nudlar.

7 februari 2012

Ingredienser - 4 personer 1 färsk chili färsk ingefära, 6–7 cm av roten 2 msk sesamolja ca 20 st räkor (frysta eller färska utan skal) 250 g fullkornsäggnudlar 1 msk soja 1 msk sesam saften av en citron 1 näve sockerärtor 1 knippe färsk koriander

Tillagning Finhacka chili och ingefära. Värm olja i woken och tillsätt chili och ingefära. När allt är genomstekt är det dags att tillsätta räkorna. Rör runt dem i den varma woken i 2–3 min. När räkorna har ändrat färg till rosa är de färdiga.

Lägg räkorna åt sidan och koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda nudlarna med soja, sesam, citron och sockerärter.

Servera nudlarna varma med räkor vid sidan och garnera med massor av färsk koriander.

Tips

Om du inte vill att chilin ska smaka alltför starkt kan du nöja dig med att ta med spetsen av chilin och skära bort de vita fröväggarna. Senare, när du fått smak på chili, kan du pröva att ta med den andra änden, och låta det vita vara kvar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: