Provencalskt lamm

Husmansklassiker med rotfrukter och tapenade.

27 maj 2010

Ingredisenser till 1 person:

150 g putsad lammfilé 2½ dl blandade örtkryddor av gräslök, timjan, rosmarin, basilika, salvia ½ schalottenlök 1 vitlökskyfta Salt och peppar 1 tsk olivolja Rivet skal av ½ KRAV-märkt citron Lite saft från citronen 2 persiljerötter 4 blekselleristjälkar 150 g grön squash 5 vitlöksklyftor med skal 2 dl buljong (grönsaks- eller kalvbuljong) 1 msk olivtapenade

Tillagning: Hacka alla örtkryddorna fint och blanda dem med finhackat citronskal och schalottenlök. Bryn köttet som är saltat och pepprat cirka 2 minuter på varje sida i en panna i oljan. Klappa sedan in de finhackade örterna på köttet så att det nästan packas in i örtkryddor. Tillsätt eventuellt lite citronsaft.

Skala rotfrukterna och skär dem ihop med squashen och blekselleri i grova, rustika bitar som blandas med de hela vitlöksklyftorna. Lägg blandningen som botten i en ugnsfast form och häll på buljongen. Lägg på lammköttet och ställ det i ugnen på 200 grader i 15–20 minuter. Servera med en klick tapenade att doppa grönsakerna i.

Näringsinnehåll per person

Energi: 520 kcal Protein: 41 gram Fett: 22 gram Kolhydrater: 50 gram Kostfibrer: 18 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: