© Valling.com

Picadillo med smörbönor

Den mellanamerikanska gryträtten picadillo är en perfekt återhämtningsmåltid. Den är fylld med högvärdigt protein och kolhydrater som effektivt återuppbygger kroppen efter träning.

24 oktober 2014 av Hannah Grant.

Picadillo med smörbönor

(Till 4 personer)

Ingredienser: 250 g smörbönor 400 g köttfärs av nötkött (8–10 %) 2 lagerblad 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor Ev. en röd chili, efter tycke och smak 2 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 msk torkad oregano 1 burk tomatpuré 2 burkar kross. tomater 2 röda paprikor, skurna i strimlor 50 g urkärnade oliver 1 msk äppelcidervinäger Färsk gräslök Ev. skyr Salt och peppar

Gör så här: 1. Blötlägg bönorna i kallt vatten över natten.

2. Låt bönorna rinna av, skölj dem och koka i nytt vatten med lagerblad och salt. Låt lagen sjuda tills bönorna är genomkokta. Låt dem svalna i lagen.

3. Finhacka lök och vitlök (och ev. chili), sautera (stek lätt) i olivolja med spiskummin och oregano. Tillsätt kött och tillaga på hög värme.

4. Tillsätt tomatpuré och fräs runt. Häll i krossade tomater tillsammans med paprika, oliver, salt, peppar och äppelcidervinäger. Koka upp och låt sjuda en timme på låg värme och snabb omrörning.

5. Servera köttet med bönorna. Strö över hackad gräslök och servera med en matsked skyr ovanpå om rätten är stark. Servera med grovt bröd om du behöver fylla på med extra energi efter träningen.

Näringsinnehåll per person: Energi: 521 kcal Protein: 39,1 g Fett: 17,7 g Kolhydrater: 59,3 g Kostfibrer: 15,8 g

Visste du att bönor är rena supermaten? Klicka här och läs varför!

Recept: Sund chili con carne med guacamole

Enkla och sunda middagar – gör så här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: