Läs också

Thaisoppa

Paprikasoppa

Stärker ditt immunförsvar.

27 januari 2011

Ingredienser till 4 personer 2 msk olivolja 300 g kycklingbröst i tärningar 6 röda paprikor 1 hackad rödlök 3 morötter i stora bitar 4 vitlöksklyftor 4 tomater i tärningar 1,25 liter vatten 4 nävar sköljd färsk spenat 4 msk mascarpone saft och skal från 2 citroner

Tillagning Skär kycklingbrösten i tärningar, koka i 5–10 min. och lägg åt sidan.

Skär bort kärnor och skal från paprikan och stek allt tillsammans med lök och vitlök i ca 2 minuter.

Tillsätt tomater, morötter och vatten och låt soppan sjuda tillsammans med kycklingbitarna tills grönsakerna är möra.

Blanda spenaten i grytan och låt koka 1 min.

Blanda till sist i mascarpone och rör tills soppan fått en orange färg. Smaksätt med citronsaft och skal, salt och peppar.

Hälsosoppan

Nästan alla soppor är uppbyggda så att man kokar grönsaker i vatten eller buljong. Fördelen med det är att de flesta vitaminer och mineraler bibehålls. Antingen stannar de kvar i grönsakerna eller så hamnar de i kokvattnet. Vitamintillskottet är perfekt för immunförsvaret som därmed ger ett bättre skydd mot sjukdom och träningsvärk. Vitlök och citrusfrukter är exempel på ingredienser som är infektionshämmande och som innehåller mycket vitaminer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: