Paella med skaldjur

Spansk njutning i smalversion.

25 maj 2010

Ingredienser till 1 person: 80 g fullkornsris 1 tsk curry 1 tsk olivolja 2½ dl vatten 50 g purjolök 50 g röd paprika 100 g sockerärter 2 vitlöksklyftor 1 tsk olivolja 400 g blåmusslor med skal 100 g stora räkor med skal 1 liten bunt gräslök 2 citronklyftor

Tillagning: Svetta curryn i en tesked olivolja i en kastrull. Tillsätt ris och rör om. Salta och peppra och häll på vattnet. Lägg på lock och koka i cirka 20 minuter tills riset är mjukt.

Skär alla grönsaker i munsstora bitar och blanda runt med en tesked olja. Stek dem i ugnen i 225 grader i 5 min.

Skrubba blåmusslorna och ånga dem i lite vatten ev med lite citron, i cirka 5 min tills de har öppnat sig. Blanda ris, grönsaker, räkor och musslor och ställ in allt i ugnen i 200 grader i 10 min. Servera rätten med citronklyftor och strö över gräslök.

Näringsinnehåll per person

Energi: 554 kcal Protein: 38 gram Fett: 16 gram Kolhydrat: 65 gram Kostfibrer: 7 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: