© Andreas Mikkel

Osso buco

Gryträtter är mycket lättlagade.

21 september 2010 av Julie Hey

10 km-grytan (4 personer)

Ingredienser: 3 vitlöksklyftor 1 lök 6 tomater 6 kvistar bredbladig persilja 8 stora skivor kalvlägg 4 msk mjöl salt och peppar 15 g smör 4 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 4 dl kalvbuljong

Tillredning: Skala vitlök och lök och hacka dem i mindre tärningar. Skölj tomaterna och skär dem i små bitar. Finhacka persiljan och spara till garnering.

Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Smält smöret i en kastrull, tillsätt olja och bryn köttet ett par skivor åt gången.

Tillsätt lök, tomater, tomatpuré och vitt vin. Låt allt koka upp i en minut, så att alkoholen förångas. Tillsätt buljong, koka upp och lägg på ett lock. Skruva ned värmen och låt maträtten sjuda i 1,5–2 tim.

Tillbehör: Strö persiljan över osso bucon, och servera t.ex. med grovt potatismos.

Tips I Italien serveras osso buco med saffransrisotto – en så kallad risotto milanese.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: