© Valling.com

Nötkött i sötsur chili

Wokmat går snabbt att tillaga och är framför allt nyttigt och fettsnålt. Här är en variant med nötkött i chili.

7 februari 2012

Ingredienser - 4 personer 1 röd chili 1 msk socker 4 msk vatten 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk jordnötsolja ca 500 g strimlat nötkött 200 g gröna bönor 2 röda paprikor 1 näve böngroddar ca 250 g glasnudlar

Tillagning Hacka chilin och koka den i en liten kastrull med socker, vatten och vinäger. Låt allt koka in – tills det blir en tjock massa (det tar ca 5 min). Värm under tiden oljan i en gryta, och snabbstek nötköttet ett par minuter på hög värme.

Tillsätt gröna bönor och paprika i tunna skivor. Stek vidare i ett par minuter. När köttet är genomstekt och grönsakerna fortfarande ser spänstiga ut tillsätts böngroddarna och woken tas av från värmen. Vänd ned den sötsura chilin i rätten och smaksätt efter behov.

Koka glasnudlarna efter anvisningen på förpackningen och servera dem varma till köttet och grönsakerna.

Tips

Jordnötsolja passar bra till wokrätter eftersom oljan tål hög värme, och därmed kan tillagningstiden kortas. Nötsmak passar också bra till de snabbstekta grönsakerna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: