Medaljong med plommon och morot

Upptäck en spännande kötträtt i kombination med frukt och grönsaker.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 2 personer: 2 skinkmedaljonger (à ca 150 g) av putsad filé 120 g gröna linser 300 g blå eller röda plommon (t ex Viktoria) 4 morötter 5 kvistar timjan Salt Peppar Olivolja Citronsaft 1 schalottenlök

Tillagning: Salta medaljongerna och låt dem dra medan du gör klart resten.

Koka linserna i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

Halvera plommonen och ta bort kärnan. Skala morötterna och skär dem i skivor. Hacka löken. Häll 1 tsk olja i en djup panna och stek lök och morötter på medelvärme i 5 minuter. Salta, peppra och lägg i timjan. Smaka av med lite citronsaft. Blanda ner plommonen och stek vidare i 3 minuter.

Stek köttet på hör värme i 2 minuter på varje sida. Servera med linserna som tillbehör.

Sund bonus: Rätten är fullproppad med betakaroten, som har en positiv effekt på synen. Samtidigt får du riktigt mycket järn från rätten och säkrar därmed en bra blodproduktion.

Näringsinnehåll per person

Energi: 538 kcal Protein: 47,6 gram Fett: 11,8 gram Kolhydrater: 65,8 gram Kostfibrer: 11,6 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: