Lasagne med spenat, fisk och keso

Klassiker i smalversion.

Ingredienser till 1 person: 60 g lasagneplattor fullkorn 300 g spenat 50 g keso Muskotnöt Salt Peppar 75 g vit fast fisk ½ ägg 5 basilikakvistar 100 g tomat 15 g parmesanost

Tillagning: Förkoka lasagneplattorna en i taget. Håll dem fuktiga. Skölj spenaten och ånga den i en kastrull med det vatten som följer med. Låt spenaten rinna av och blanda den med keso, riven muskotnöt, salt och peppar. Lägg blandningen som det ena lagret mellan plattorna. Mixa fisken med lite salt, blanda med ägg och hackad basilika och lägg det som lager nummer två. Lägg tomatskivor överst med riven parmesan och rikligt med peppar. Sätt in lasagnen i ugnen i 200 grader i 20 minuter tills fisken är färdigkokt.

Klassisk lasagne vs Aktiv Træning-lasagne

Energi: 1156 kcal vs 540 kcal Protein: 61 gram vs 47 gram Fett: 55 gram vs 15 gram Kolhydrat: 108 gram vs 62 gram Kostfibrer: 5 gram vs 13 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: