Lasagne med nötfärs

När du följer det här receptet kan du lugnt tillåta dig en extra stor portion.

27 maj 2010 av Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person: 60 g fullkornslasagneplattor 60 g mager nötfärs 1 tsk olivolja 1 vitlök 1?2 lök 75 g squash 50 g morot 50 g aubergine 1 msk balsamvinäger 150 krossade hackade tomater 1?4 tsk torkad malen chili 1 dl färsk basilika

Sås: 2 tsk majsstärkelse 1,5 dl lättmjölk 10 g riven parmesanost Riven muskotnöt Salt och peppar

Tillbehör: 100 gram grönsallad

Tillagning: Bryn köttet i en stor kastrull. Tillsätt sköljda hackade grönsaker och balsamvinäger, tomater och kryddor. Låt det småputtra, eventuellt med lite vatten medan du tillagar såsen.

Vispa ihop mjölk och majsstärkelse i en kastrull, och koka upp. Det ska koka i en minut och smakas av med kryddor. Blanda i osten.

Lägg lasagneplattorna i lager med sås. Ställ in lasagnen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter tills den har fått färg på ytan.

Så mycket vinner du i jämförelse med traditionell lasagne:

  • 3 gånger så mycket fibrer

  • 40 % färre kalorier

  • 66 % mindre fett

Näringsinnhåll per person

Energi: 562 kcal Fett: 15 gram Protein: 35 gram Kolhydrater: 78 gram Kostfibrer: 12 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: