© Valling.com

Långtidsstekt oxfilé med grillad paprika och potatis

Kött är inte bara en utmärkt proteinkälla, det innehåller också en hel del järn. För att utnyttja järnet optimalt är det dock viktigt att måltiden innehåller C-vitamin.

30 april 2014 av Mads Persson

Långtidsstekt oxfilé med grillad paprika och potatis (sex personer)

Ingredienser: 1 oxfilé, ca 1,5 kg 3 röda paprikor 1,5–2 kg små potatisar med skal 1 knippe rosmarin 1 vitlöksklyfta 1 msk balsamvinäger 3 msk olivolja salt och peppar

Gör så här:

1. Ugnsstek köttet i 145 grader i 1–2 timmar beroende på din smak. Vill du att köttet ska bli rosa ska termometern visa 55–60 grader.

2. Skiva paprikorna och ”kläm till” vitlöksklyftan med skalet på med den platta sidan av en kniv. Paprika, vitlök, potatis, rosmarin, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar rörs ihop på ett stort ugnsfast fat.

3. När steken är klar tas den ut och får vila. Under tiden höjs temperaturen till 220 grader och tillbehörsfatet placeras i ugnen.

4. Rör runt ca var 10:e minut så att inget bränns. Låt fatet vara inne i ca 30 min.

5. Servera fatet med potatis och paprika tillsammans med det skivade köttet.

Läs också om varför rött kött är bra för slitna muskler efter hårda träningspass: Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: