Lamm i spenat och vildris

Sund favorit med krispiga inslag.

Ingredienser til 2 personer

250 g putsat mört lammkött 1 glas korma eller madras curry 400 g hel, gärna storbladig, spenat 1 granatäpple 100 g risblandning (grovt och vildris) 1 hackad lök 2 hackade vitlöksklyftor 1 hackad färsk eller torkad chili Ev lite hackad färsk ingefära 1-2 msk god, kraftig curry 1-2 tsk olja (gärna neutral) Salt Peppar

Tillagning Koka riset enligt anvisningen på paketet.

Skär köttet i stora tärningar, salta, peppra och strö på curry och bryn det i olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och 1 dl vatten. Lägg på locket och låt det puttra i 5-10 minuter.

Blanda i curryn och smaka av – det ska vara starkt. Köttet ska vara rosa inuti.

Skölj spenaten noga och blanda ner den i kastrullen tills den klibbar ihop.

Servera med den kokta risblandningen och strö på granatäpplekärnor.

Näringsinnehåll per person

Energi: 594 kcal Protein: 40,1 gram Fett: 17,9 gram Kolhydrater: 73,5 gram Kostfibrer: 11 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: